عسل برای خون شما مفید است.
عسل تاثیرات مختلفی بر روی بدن دارد و این امر بستگی به نوع مصرف شما دارد. اگر عسل را با آب ولرم مخلوط کرده و بنوشید، تاثیرات بسیار مفیدی بر روی تعداد گلبولهای قرمز موجود در خون دارد.
عسل سالمتر از شکر است.
در ارتباط با تاثیرات منفی شکر سفید بر روی بدن سخن فراوان است. عسل جایگزینی فوقالعاده برای شکر است که هم شیرین و هم سالم است. گرچه ساختار شیمیایی عسل حاوی قندهای ساده میباشد اما این ساختار کاملا متفاوت از ترکیبات شکر سفید است.
عسل از خواص ضدباکتریایی و ضدعفونی کنندگی برخوردار است.
مصرف عسل موجب تشدید خواص داروهای ضدباکتریایی، تقویت عملکرد پادتنها و ایستادگی در برابر فعالیتهای میکروبی مضر میشود.
مطالعات متعددی در زمینه تاثیرات عسل در درمان زخمها صورت پذیرفته است. یکی از این مطالعات نشان داد که خاصیت دارویی عسل زخم را دستخوش فرایند پاکسازی ویژهای میکند، یعنی باکتریهای موجود در زخم شرکتکنندگان را به طور کامل از بین میبرد.
عسل یک خوراکی انرژیزاست.
یکی از مهمترین کاربردهای عسل در طب سنتی انرژیزایی بیدرنگ آن است. همانطور که در بالا ذکر شد، عسل حاوی انواع مختلفی از مولکولهای قند و به طور خاص گلوکز و فراکتوز میباشد. به هرحال، بر خلاف شکر سفید که فراکتوز و گلوکز ترکیب میشوند و قند را میسازند و فرایند هضم آنها نیز مراحل بیشتری را طی میکند، در عسل این دو مولکول شکر از یکدیگر جدا هستند. بدین ترتیب، گلوکز نقش منبع انرژیزا را بر عهده دارد.
عسل با عفونتهای پوست سر و انواع عفونتهای جلدی مبارزه میکند.
همچنین عسل فواید بیشماری برای سلامت پوست سر و بدن دارد. در یک تحقیق مختصر که بر روی ۳۰ بیمار به بررسی تاثیر عسل در درمان چربی نابهنجار پوست و شوره سر پرداخت، از شرکتکنندگان درخواست شد تا عسل خام رقیق را هر یک روز در میان با ملایمت بر روی نقطهای که ناهنجاری پوستی قرار دارد به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بمالند.
تذکرات شایان ذکر در مورد عسل:
- عسلهایی که رنگ تیرهتری دارند از خواص آنتیاکسیدانی قویتری برخوردارند. عسل فاسد نمیشود و در صورتی که درب ظرفی که عسل را در آن نگه میدارید به خوبی ببندید تا هوایی داخل آن نشود، امکان نگهداری آن برای مدت طولانی وجود خواهد داشت.
- به کودکان زیر ۱۲ ماه نباید عسل داده شود زیرا این خطر وجود دارد که عسل حاوی تخم قارچِ باکتری بوتولیسم باشد و منجر به مسمومیت غذایی حاد در نوزادان شود. این تخمهای قارچ در ذرات گرد و غبار و خاک یافت می شوند و ممکن است به نوعی به عسل راه یابند. سیستم ایمنی بدن نوزاد هنوز آمادگی مقابله با چنین عفونتهایی را پیدا نکرده است.
- نکتهای دیگر که باید به خاطر بسپارید این است که عسل برای افراد مبتلا به دیابت تفاوت چندانی با شکر سفید ندارد. هم عسل و هم شکر سفید میزان قند خون را افزایش داده و در صورت مصرف عسل از سوی این بیماران باید درمان مشابهی با مصرف شکر برای آن در نظر گرفت.